Moldovenii sunt saraci pentru ca sunt condusi de o mana de banditi care fura tot bugetul tarii.La fel e si aici in Ro.
AndreiJKl , macar romania e in UE , dar noi moldovenii in CSI , care nu ne suporta in nici un fel , banditii vostri fura cu cap , ai nostri fura tot
vrei sa zici ca straini aduc bogatie romaniei, mie mi se pare ca investitiile straine fura romania, grosul nu ramane in romania, doar salari mizere si taxe mizere restu in buzunarul strinului, si tara la muie
Nu este om care să aiba ochi și să nu vadă că țara aceasta bogată a ajuns o ruină. Și pe deasupra acestor ruine întinse cât ține pământul român esc, o ceată de mișei, o ceată de imbecili, o ceată de tâlhari fără rușine și-au ridicat palate în sfidarea țării care geme de durere și spre pălmuirea suferinței tale, popor român. Ce-i cu țara asta? Ce are? E săracă? N-are câmpur i și dealuri pline cu holde de aur? Nu are fier și cărbune și marmoră în măruntaiele pământului? Nu plea că în fiecare zi zeci de mii de vagoane de petrol peste hotare? Nu pleacă mii de vagoane încărcate cu lemnărie peste mări și țări? Nu are oameni care muncesc de la răsăritul soarelui și până în noapte târziu? E săracă? Nu! E suptă! Vorba poetului care se plânge umbrei lui Ștefan cel Mare: “Măria-Ta, la noi în zadar ară plugul căci holdelor noastre cu spicul de aur, Străinul le fură belșugul.” Ce-i cu oamenii din țara asta de se mănîncă între ei ca niște câini? De ce nu-și mai dau bună ziua prin sat? De-și întorc spatele unul altuia chiar și în Biserică, în fața Sfântului Altar? Cine-s aceștia care trag cu dinții din Țară ca dintr-o bucată de găină friptă? Oare n-or fi sosit vremurile din Evanghelie, cari spun: “se va ridica frate contra fratelui și copil contra părinților“? Și n-ați văzut acestea la alegeri, când frate s-a bătut cu frate și copil cu tatăl său? …Se împlinesc scripturile… Și spune în Evanghelie: atunci va fi sfârșitul lumei… Și eu tălmăcesc: atunci va fi sfărșitul neamului și al Țărei acesteia, î care se vor întâmpla asemenea lucruri. Sfârșitul neamului românesc. Intrarea lui în robia străinului. Îngenuncherea lui treptat, treptat. Și stingerea lui. De aceea: Bărbați și femei Câți mai sunteți în vigoare și mai puteți să vă smulgeți din mrejele morții, ridicați-vă ca un singur om… Strigați în toate părțile: Străinii ne-au copleșit. Politica ne omoară.
Saraci suntem pentru k suntem moldoveni...iaka asa.. "prosti..da multi" ** O tzara mika-ei si ce..pentru guvernare e mai usor sa controlezi o comunitate restransa de cateva milioane de persoane.. ** Pozitia geografica-e perfecta ..."pe-un picior de rai pe o gura de rai"..De-ar fi sa ne impunem la nivel global, prin industrie/servicii/produse unice de calitate superioara si aprobate la nivel international lansate pe piatza doar de Republica Moldova, atunci vom avea o sansa de a crea cu propriile resurse acea "gura de rai" la care visa cineva indepartat in vreme.. Un lucru e cert: pentru a prospera avem nevoie de a ne crea un "NUME" cu ecou pentru alte tzari. Exemplu: dimineatza in Europa/America/Africa..Burundu sau mai stiu eu unde se trezeste un copil si striga: "Maammaaa ni-a mancaaaa!!" Si mama : "Iaka, puiu' mamei bea putin **MD** cu niste **MD** S-apoi daka, mai ai pofta ti-am lasat pe masa un **MD**" Si la sfarsitul dejunului copilul zice "Maama, te iubeeessc, a fost atat de gustos..imi iau si cu mine...waw ce zi frumoasa ma asteapta". Si mama la randul ei: "Cat sunt de fericita k puiu meu e binedispus. Sanatate si numai bine celor ce au produs **MD** pentru k contribuie la bunastarea familiei mele". Cand aceste produse se vor produce doar in MD sau cu brand-ul moldovenesc in lumea intreaga, atunci Republica Moldova va cunoaste prosperitate. O multumire globala pentru ceea ce moldovenii produc pentru umanitate. Pentru aceasta dragii mei este nevoie de ne ragasi unitzi, intr-o comunitate care comunica, care dezvolta idei si si se organizeaza in prospectiva de a le aplica zilnic. Aceasi idee -- o natziune intreaga.